26 Kasım 2011

Garibime Gidiyor Bazen

           



             Garibime gidiyor bazen. Öğrencisi olduğum dünyanın, öğrencisi olduğum yurdun pencerelerinden aşağı bakıyorum. Yoldan gelip geçiyorlar. Onlar geçiyorlar diye bakmıyorum. Ben baktığım için geçiyorlar. Kimse yukarı bakmıyor. Bakmasınlar. Mühim değil. Ben kitap okuyorum, kimsenin kafasını kaldırmadığı bir yükseklikte. Azıcık kafamı uzatsam boğaz görünür. Gökyüzünden çaldığı mavilerle ve o çok sevdiğim simitçi martılarıyla boğaz. Azıcık kafamı uzatsam, daha neler göreceğim kim bilir.  Garibime gidiyor bazen. Elimde değil, düşünmeden edemiyorum, bu hızdan tereddütlüyüm. İstesem de, istemesem de radara yakalanıyorum.  Lunaparkta gondollara binemeyen çocuktum ben. Hızlılardı. Şimdi saatte kaç kilometreyle koşuyorum? Hız trenleri geçiyor yanımdan. Biletler kesilmiş, bana da kesilmiş. Biniyorum, gidiyorum. Nereye çekilse giden bir tren bu. Düşünmeden binilen. Elimden tutuyor yanımda oturan. Ürkmüyoruz, radar yok, polis yok, saniyede 1500 metre kat ediyoruz.  Lunaparkta gondola binemeyen çocuktum ben. Çok belli, ben büyüdüm ve kirlendi dünya.  Yoldan gelip geçiyorlar. Hiç bakmıyorlar. Garibime gidiyor bazen.




                                                    
                                                  Ane Brun'dan "Big in Japan" cover'ı









7 yorum:

  1. Big in Japan'in birkaç coverını dinlemiştim de Ane Brun'un da coverlardığını bilmiyordum. Diğer dinlediğim coverler arasından en değişiğinin bu olduğunu söyleyebilirim. Güzel paylaşım. Big in Japan akustik versiyon gibi bişey olmuş bu :)

    Ama Guano Apes cover'ı gibisi de yoktur tabi bunun, onun yeri her zaman başkadır bende :) Hatta ne yalan söyleyeyim orijinalinden bile iyi yapmışlar demiştim. Biraz tarz meselesi sanırım. Bu kadar bahsetmişken paylaşayım; http://www.youtube.com/watch?v=Q9jJufz9RNE

    O manzarayı çok özlediğimi belirtmek isterim. İnsanların baş döndürücü bir hızla yaşayıp da bunu sorgulamıyor oluşu belki de baş dönmesindendir ne dersin? O kafa ile sorgulayamamayı olağan karşılamak lazım. Güzel bir yazı.

    YanıtlaSil
  2. dediğin gibi tarz meselesi, ben bu aralar biraz dingin müziklere kaydım. bu kadının da sesi pek dinlendirici sağ olsun:) Guano Apes, Tom waits de dahil olmak üzere pek çoğunu ben de dinledim ama en çok bunu sevdim, zaten orijinalini sevmiyorum bu şarkının:)

    insanlar hiçbir şeyi sorgulamıyorlar artık. sorgusuz sualsiz, kara düzen bir işleyişleri var hayatlarının, onlar için cidden çok üzülüyorum. ne yaptıklarının farkında olmadan motor hareketlerle sürdürüyorlar hayatlarını. postmodern zamanlar...

    yazıyı beğendiğine sevindim, öyle bir anda içime bir sıkıntı geldi de yazdım, çok ani çıkmıştı yani:)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel, keyifle okudum. Hatta okurken araya bir iş girdi; bir an önce bloğuna kavuşmak için hızlıca yaptım o işi.

    YanıtlaSil
  4. azcık kafanı uzatsan denizi görebildiğin için şanslısın.

    ane brun ne güzel söylemiş şarkıyı, bayıldım..

    YanıtlaSil
  5. Meralim, yorumun için çok teşekkürler. :)

    white rabbit, beğendiğine sevindim. yorumun için çok teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  6. neysek oyuz, olduğumuz neyse onun gözleriyle bakıyoruz. başımızı uzatınca da görüp göreceğimiz, olduğumuzun göreceği kadar.

    dünyanın öğrencisi olunca da öğrenci bakıyoruz. ben de dünyanın öğrencisi olduğumu hissediyorum. hep öyle kalacağımı da.

    acemi yaşamaklar işte. hem ne güzel.

    yazın da güzel.

    YanıtlaSil
  7. :) negatif ne güzel yorumlar yapmışsın gece gece. sabah hepsini birden görünce pek mutlu oldum:)

    yaşamak konusunda pek mi acemi görünüyorum? olsun yine de güzel dediğin gibi:)

    beğendiğine sevindim.

    YanıtlaSil

Aklınıza gelenleri buraya bırakabilirsiniz.