28 Kasım 2011

(Tesadüf Bu Ya!:)

     



  " ... Kız belli ki, herkesin kendisine hayran olduğunu düşünüyordu. Zaten bu dünyada çoğunluğu, herkesin kendisine hayran olduğunu düşünenler ile kimsenin kendisini sevmediğini düşünenler oluşturur, geri kalanı ise Vüs'at O. Bener okurudur."


                    Barış Bıçakçı, Sinek Isırıklarının Müellifi, İletişim Yayınları, 2011, syf. 114




Tam da harika bir Vüs'at O. Bener sempozyumundan dönerken, tüm gün Bener'den bahsetmişken, otobüste elimde Bıçakçı'nın son kitabı. Okuduğum cümleyle hayretler içinde kaldım. Hayatın açtığı parantezler güldürdü bu sefer. Twitter'dan ve blogdan tanıştığımız gökçe ile (bknz. http://golgeliyol.blogspot.com/) güzel ve bol edebiyatlı bir gün geçirdik. Ve tıpkı dün sahafını gezerken arkadaşlarımla beni uyaran şeker amcanın da dediği gibi "Kitaplar insanın başına güzel işler açar, hiç ummazsın."


Sinek Isırıklarının Müellifi'ni bitirince geri geleceğim. Lakin, şimdi gidip bir yığın ödev, çeviri ve dosyamın başına geçmem gerek.


iyi geceler:)




.

2 yorum:

  1. bir an kıskanır gibi oldum, hemen caydım sonra. kıskanmıyorum işte.

    çünkü bir yanım abuk bir yanım alter ego benim. bu ikisine de kahve yaparım, bunu yapmayı da çok severim. biriyle hep "iki saattir konuşurum, bir kere bile yahya kemal demem" diğeriyle de "neyse yine aynı konu"ya gireriz. bak neden kıskanmadığımı da yazdım. biz de çok güzel sohbetler edebiliyoruz.

    gökçe'yle bilge'nin bol edebiyatlı, güzel bir gün geçirdiğini okuyunca şu hayatta güzel şeyler de var diyebildim. yine de kıskanmadım.

    (kıskanma duygusunu bastırıyormuşum gibi geldi mi sana da?)

    :)

    --------

    barış bıçakçı'yı çok severim.

    --------

    vüs'at o. bener de okuyorum.

    yine de herkes bana hayran ve hiç kimse beni sevmiyor.

    :)

    --------

    ve eşzamanlılığa inanıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Bayağı bastırmışsın duyguları, hiç fark etmedim. çok iyi bir oyuncusun doğrusu! :p

    Efendim, kıskanmayınız lütfen: ) sizin de sohbet ettiğiniz arkadaşlarınız var. benim de okuldan arkadaşlarım var sağ olsunlar, her gün karşılıyorlar bu ihtiyacı. lakin, gökçe bayağı dertliydi, doğru dürüst edebiyatsever arkadaşı yokmuş, anlattı da inanamadım.

    hem belli mi olur? hayatın ne getireceği belli olmaz. belki bir gün böyle ekranların ardından değil de yüzyüze edebiyat sohbeti ederiz hep beraber.

    Bastırılmış duygu dolu yorum için teşekkürler efendim : )

    YanıtlaSil

Aklınıza gelenleri buraya bırakabilirsiniz.